Op 13 augustus 2024 vierde Gerrit Zegger zijn 40-jarig jubileum bij Bouwonderneming Oude Wolbers. Sinds hij in 1984 als 24-jarige jongeman het team kwam versterken, heeft hij een indrukwekkende carrière opgebouwd binnen het bedrijf. Wat begon als een rol in het onderhoud voor de woningbouwvereniging, groeide uit tot een belangrijke functie binnen de organisatie. Gerrit heeft 18 jaar lang samen met zijn collega Gerrit Lelifeld op de onderhoudsbus gezeten, waar ze gezamenlijk zorgden voor het onderhoud van talloze woningen. Momenteel zit Gerrit nog alleen op de onderhoudsbus, met veel plezier.

Van papieren administratie tot drones: een veranderende sector

In de loop van de jaren heeft Gerrit de bouwsector drastisch zien veranderen. Hij was de eerste binnen het bedrijf die de overstap maakte van papieren administratie naar digitale tools zoals tablets en computers. “Het was even wennen,” herinnert Gerrit zich, “en soms nog steeds.” Deze technologische vooruitgang heeft echter ook voor nieuwe mogelijkheden gezorgd. Waar vroeger onderhoudswerkzaamheden op daken handmatig werden uitgevoerd, worden nu drones ingezet om foto’s te maken en de staat van daken te beoordelen. “Een fantastische ontwikkeling,” zegt Gerrit, “en ook een stuk veiliger.”

Betere arbeidsomstandigheden en duurzame bouw

De bouwsector heeft niet alleen op technologisch gebied stappen vooruitgezet. Gerrit ziet ook hoe de sector duurzamer en veiliger is geworden. “Vroeger tilden we zware cementzakken met de hand, nu doen machines dat voor ons. Stalen balken werden door vier of vijf man opgetild, tegenwoordig gebruiken we heftrucks. Alles is nu beter gekeurd voor onze veiligheid.” De verbeterde arbeidsomstandigheden en de focus op duurzaamheid maken de bouw een veel prettiger werkveld, volgens Gerrit.

Memorabele momenten: van Berlijn tot bedrijfsevenementen

Een van de hoogtepunten in Gerrits carrière was de viering van het 75-jarig jubileum van Bouwonderneming Oude Wolbers. Het hele personeel werd toen meegenomen op een reis naar Berlijn, een ervaring die Gerrit nog steeds met veel plezier herinnert. “Het was een geweldige tijd,” vertelt hij. Daarnaast zijn de feestjes binnen het bedrijf altijd fantastisch geweest. “Vroeger kende je iedereen persoonlijk. Tegenwoordig is het bedrijf flink gegroeid, maar de sfeer blijft die van een gemoedelijk familiebedrijf met aandacht voor de werknemers.”

Een blik op de toekomst: doorgaan met plezier

Naast zijn werk besteedt hij zijn vrije tijd aan klusjes voor zijn dochter of aan motorrijden met zijn vrouw. Hij geniet nog steeds volop van zijn werk bij Oude Wolbers en heeft geen plannen om snel te stoppen. “Ik heb het nog steeds erg naar mijn zin,” zegt Gerrit. “Ik zie wel hoelang ik dit nog blijf doen, maar voorlopig ga ik met plezier door.”

Met 40 jaar dienstverband is Gerrit Zegger een onmisbare kracht binnen Bouwonderneming Oude Wolbers. Zijn ervaring, inzet en de positieve veranderingen die hij heeft meegemaakt, maken hem een voorbeeld voor velen. Namens het hele team feliciteren we Gerrit van harte met deze bijzondere mijlpaal.