Afgelopen vrijdag werd het Bornse ‘Bijna Thuis Huis’ officieel geopend. Hiermee is het langverwachte hospice in Borne een feit. In het ‘Bijna Thuis Huis’ verblijven gasten die in de laatste fase van hun bestaan afscheid nemen van hun leven en hun dierbaren.

De dood is er dichtbij. Toch is het nieuwe hospice een prettig huis om te verblijven. En dat is precies de bedoeling. Het is een thuis waarin loslaten, verdriet en machteloosheid wordt gevoeld, maar waar ook wordt gelachen en waar zorg, tederheid en liefde is.

Droomlocatie

Op een van de mooiste locaties aan de rand van Borne, aan de Hosbekkeweg, is een prachtig woonhuis verbouwd tot een zorginstelling met drie ruime kamers, een gemeenschappelijke woonkamer en een keuken. In de tuin zijn terrasjes aangelegd, vanwaar je uitkijkt over de weilanden. Een droomlocatie die met enkele bouwkundige aanpassingen werd omgetoverd tot hospice. Bouwonderneming Oude Wolbers heeft deurkozijnen verbreed, tegels in de badkamers geplaatst en geluidswerende voorzieningen aangebracht. Door deze aanpassingen ervaren gasten en vrijwilligers een prettig en aangenaam thuis.

Warm hart

Het was ook Bouwonderneming Oude Wolbers die ter ere van hun 90-jarig jubileum vorig jaar een actie initieerde om geld op te halen voor de realisatie van het hospice. Medewerkers, oud-medewerkers, opdrachtgevers, leveranciers, onderaannemers en derden werden gevraagd om het hospice in Borne een warm hart toe te dragen. Het opgehaalde bedrag heeft Oude Wolbers verdubbeld en zo werd een cheque ter waarde van € 25.000, – uitgereikt. Het geld werd door het hospice goed besteed met de aanschaf van zorginrichting.

Draagvlak uit Borne

De leden van stichting Hospice Borne hebben een enorm draagvlak mogen ervaren van de bevolking en lokale ondernemers. De leden werden volop gesteund in de zoektocht naar een geschikte locatie. De laatste weken heeft de inzet van vrijwilligers gezorgd voor de afwerking, zowel in het huis als in de tuin. Alles ziet er spik en span uit. De niet aflatende inzet van de betrokken vrijwilligers zorgen voor een warm en fijn huis voor gasten en hun familie. De leden zijn dan ook trots en dankbaar voor de steun die ze hebben gekregen om dit alles mogelijk te maken. Waar een dorp als Borne groot in kan zijn!