Een goed begin van het nieuwe jaar! Onlangs tekenden Tonita Garritsen (directeur bestuurder Viverion) en Bart Oude Wolbers (directeur Bouwonderneming Oude Wolbers) de overeenkomst voor de bouw van 28 sociale huurwoningen aan de Irenelaan en Marijkestraat in Rijssen.

WOONopmaat

Het WOONopmaat concept van Oude Wolbers biedt slimme woonoplossingen voor betaalbare woningen. In de kern is een slimme en duurzame woning ontworpen. De schil is variabel. En daarom is het resultaat telkens uniek!

Compact wonen op loopafstand van het centrum en station van Rijssen op een heerlijke ruime kavel. Na 72 jaar worden de bestaande woningen gesloopt en wordt plaats gemaakt voor 28 nieuwbouwwoningen. De nieuwe rijwoningen zijn erg duurzaam en energiezuinig. Dat is goed voor het milieu én goed voor de portemonnee van de bewoner.

Met optimale isolatie, triple isolatieglas, zonnepanelen en een luchtwaterwarmtepomp gecombineerd met een WTW-unit zijn deze woningen helemaal klaar voor de toekomst. Door de conceptmatige benadering zijn de seniorenwoningen eenvoudig om te turnen voor starters of jonge gezinnen.

De basisuitvoering is op de begane grond voorzien van een woonkamer, een ruime keuken, een badkamer en een berging in de achtertuin. De verdieping is voorzien van een extra slaapkamer, een afzonderlijk toilet en een hobbyruimte. Omdat constructieve stalen balken noodzakelijk zijn, ontstaat een mogelijkheid voor het creëren van een extra verdieping. Deze kan voor meerdere doeleinden worden gebruikt zoals bijvoorbeeld een hobbyruimte of als extra opslag.

Remontabel

Dankzij het flexibele ontwerp is deze conceptwoning grotendeels remontabel. De woningen zijn zo ontworpen dat ze, nadat ze gebouwd zijn, weer te demonteren zijn en elders eenvoudig opgebouwd kunnen worden. Ook de installatie in de woningen is 100% remontabel. Door het toepassen van een efficiënt installatieconcept kan deze in de toekomst op een zeer eenvoudige wijze worden vervangen door een nieuwe innovatieve installatie. Het flexibele WOONopmaat concept levert veel voordelen op voor de bewoner en voor onze opdrachtgever.