Zorgvastgoed

Aanpasbare woning

 • Levensloopbestendig
 • Duurzaam en domotica

Meer gemak onder 1 dak

Bent u klaar voor toekomstige veranderingen rondom wonen, zorg én de wetten op dit gebied? Bouwonderneming Oude Wolbers in ieder geval wel. Langer zelfstandig wonen, meer vergrijzing, meer eenpersoonshuishoudens, scheiden van wonen en zorg. Als betrokken familiebedrijf kennen we de ontwikkelingen én spelen we hier voor u als zorgaanbieder, investeerder of vastgoedeigenaar op in met slimme zorgbouw. Belangrijk uitgangspunt bij dit alles? Wat willen uw bewoners? Daarbij houden we er rekening mee dat uw appartementen flexibel aanpasbaar moeten zijn. Zo behoudt het vastgoed zijn waarde voor u.

Slim bouwen met prefabricage

Samen met een deskundige woon-zorgspecialist ontwikkelden we een modulair en toekomstbestendig woon-zorgconcept. Met een hoofddraagconstructie van lichtbeton in combinatie met prefabwanden als basis. Dit maakt flexibel verplaatsen eenvoudig. Zo krijgt u ‘gewone’ appartementen die we op elk moment met bijvoorbeeld een simpele wandverplaatsing omtoveren in een dubbel appartement met zorg. Of in appartementen met een extra slaapkamer en balkon. Zelfs zwaardere zorg in de laatste levensfase vertaalden wij naar strategische nieuwbouw die hier klaar voor is. Dat is efficiënt en slim bouwen!

Bouwen onder sociale huurgrens

Onze conceptuele bouw met prefabricage maakt het vragen van marktconforme huurprijzen voor u mogelijk, binnen de kaders van de sociale huurgrens. Naar wens regelen we zelfs een GPR Zorg certificaat; dat biedt u kans op subsidies en wellicht nog scherpere huurtarieven.

Oog voor meer dan uw zorgbouw

 • People | Gezondheid | Gebruikskwaliteit
 • Planet | Energie | Milieu
 • Profit | Toekomst | Waarde

Gemak voor bewoners & verzorgers

 • Volledig drempelloos
 • Brede deuren en gangen
 • Genoeg ruimte voor assistentie rondom bed
 • Genoeg ruimte voor tilliften
 • Dimbare verlichting
 • Toegangscontrolesysteem
 • Compartimenten voor brandwering
 • Mogelijkheid voor zorgoproep

Wonen & zorg in harmonie (people)

Als ervaren woon-zorgbouwer verplaatsen we ons 100% in de belangen van uw huurders. Dus houden we rekening met: privacy, veiligheid en comfort in een woonomgeving vol harmonie. Hoe we dit bereiken? Door een prettig leefklimaat te creëren. Hiervoor zetten we onder meer in op goede luchtkwaliteit, luchtvochtigheid en een persoonlijk regelbare verwarming en koeling.

.

Wist u dat deze aanpak goed werkt op het welbevinden van bewoners? En dat dit zelfs preventief gezondheidsproblemen voorkomt? Daarnaast vormt het een prima werkklimaat voor uw verzorgers en verplegers. Voor hen nemen we ook alle functionele eisen mee én alle maatregelen voor zorg- en brandveiligheid.
.

Duurzaam woon-zorggebouw (planet)

De energienota van uw nieuwe woon-zorggebouw wordt stukken lager dan u gewend bent. Hiervoor bouwen we zodanig dat u geen fossiele brandstoffen nodig hebt. Welke brandstof(vorm) u wel gebruikt? Hiervoor kiest u uit onder meer elektriciteit, zonne-energie, bodemwarmtewisselaars of een combinatie hiervan. In de basis bouwen we uw appartementen zelfs met voorzieningen waardoor u deze desgewenst later vrij simpel energieneutraal maakt. En wilt u bewoners of werknemers verder motiveren tot energiezuinig gebruik? Dan bouwen we graag een energie-beheersysteem in. Zo hebben u en zij altijd inzicht.

Waarde voor de toekomst (profit)

U upgrade of downgrade onze woon(-zorg)appartementen eenvoudig naar de gewenste zorgbehoefte. Wilt u bijvoorbeeld toekomstgerichte applicaties kunnen inpluggen voor een slimme woning met the internet of things? Huisautomatisering en (zorg)domotica inzetten? Of uw gebouw aanpassen aan nieuwe normen? De technische infrastructuur leggen wij al aan. Sowieso houden we al rekening met de kosten van onderhoud. Zo krijgt u een voorstel waarbij u voor nu én later het voordeligst uit bent (zie total cost of ownership). Daarnaast blijft uw gebouw ook na 40 jaar waardevast dankzij de inzet van onderhoudsarme materialen. Hierdoor zet u het ook dan nog in als woonappartement, zorgappartement of combinatie van die twee. Dát is pas duurzaam!

Co-creatie & ketensamenwerking

Het beste woon-zorggebouw voor u realiseren we ook graag sámen met u. Dat zit standaard al in het karakter van onze familiebedrijf: betrokken en prettig samenwerken.

Hiervoor starten we graag een co-creatie met u. Zo ontstaat een gebouw op maat, klaar voor al uw plannen. Sowieso bouwen wij graag samen met andere partijen vanuit ketensamenwerking. Met ons als regisseur hebt u dan wel één eindverantwoordelijke partner.

Dat noemen we nou: Samenwerken aan resultaat.

Virtueel bouwen BIM

Als u eenmaal bouwplannen hebt, wilt u ook dat het gebouw er snel staat. Hiervoor werken we standaard met Lean. Voor de start tekenen we uw plannen echter al in een 3D-model. Deze aanpak met BIM voorkomt fouten en laat partijen in de keten beter op elkaar aansluiten. In tijd en kwaliteit!

Bewijs dat het werkt

Alle hierboven genoemde plannen en werkwijzen klinken wellicht (te) prachtig. Het bewijs dat het echt wérkt, zijn de tevredenheidscijfers die klanten ons geven. Gemiddeld bijna een 9!

Overtuigd?

Gaan we samen op weg naar uw toekomstbestendige woon-zorggebouw? Begin dan nu met maken van een vrijblijvende afspraak.