Voor Woningcorporatie Viverion ontwikkelen en bouwen we 28 woningen in de groene woonwijk De Welle in Rijssen. Eind 2023 beginnen we met de sloop van 22 woningen aan de Irenelaan, Marijkestraat en Nassaustraat. Begin 2024 start de bouw van 28 huurwoningen en 2 koopwoningen.

De sloopwoningen stammen uit 1949. In die tijd, de tijd van de wederopbouw, ging het meer om snelheid dan om kwaliteit. De woningen zijn 75 jaar oud. Ze zijn door geen of een kleine spouwmuur niet te isoleren. Ook de indeling is niet meer up to date.

Een aantal bewoners is inmiddels verhuisd. Er is nog een kleine groep bewoners die nog verhuizen onder het sociaal plan. De oud-huurders kunnen straks naar een van de nieuwe woningen als ze dat willen. Zij hebben voorrang op nieuwe huurders.

Woningcorporatie Viverion heeft gekozen voor het WOONopmaat concept van Oude Wolbers, waarbij duurzaam wonen en circulariteit eenvoudig toegepast worden. In de gasloze woningen komt een warmtepomp, zonnepanelen op het dak en nestkasten in de gevel.
Bovendien worden de energiezuinige woningen remontabel. Dit betekent dat de muren worden niet gemetseld, maar worden gemaakt van ClickBricks (een soort lego-achtige stenen die kunnen worden hergebruikt).

De statige houten entree wordt in onze timmerfabriek geprefabriceerd: hier worden alle bouwonderdelen die voor de woningen nodig zijn, gemaakt. Vervolgens worden deze compleet aangeleverd op de bouwlocatie en daar gemonteerd. In de loop van 2024 verwachten we de nieuwe bewoners te verwelkomen in hun woning!