Vakblad Bouwen in het Oosten besteedde in mei 2023 aandacht aan de transformatie én nieuwbouw van project Acaciaschool. De Acaciaschool is een van de oudste gemeentelijke scholen van Almelo. De school werd op 8 april 1929 officieel geopend. De Acaciaschool ligt in de wijk Nieuwstraatkwartier. Na het sluiten van de school is het pand eigendom van Beter Wonen.

Beter Wonen gaat bewezen zorgconcepten ontwikkelen in de wijk Nieuwstraatkwartier. In de voormalige Acaciaschool wordt een Herbergier gevestigd en achter dit schoolgebouw bouwen we Thomashuis.

De Herbergier is een kleinschalige woonvoorziening voor zestien mensen met geheugenproblemen. Het Thomashuis biedt een kleinschalige woonvoorziening voor negen mensen met een verstandelijke beperking.

Lees hieronder meer over het bijzondere project.