Op 17 juni stellen wij de voormalige Acaciaschool in Almelo open. Kom tussen 10.00 en 15.00 langs voor een kijkje achter de bouwhekken. Voor jou een unieke kans dit project van binnenuit te zien.

Tijdens de Dag van de Bouw laten wij jou graag kennis maken met de transformatie en nieuwbouw van;
* de Herbergier: transformatie naar 16 appartementen
* het Thomashuis: nieuwbouw 9 woningen

De Acaciaschool is een van de oudste gemeentelijke scholen van Almelo. De school werd op 8 april 1929 officieel geopend. De Acaciaschool ligt in de wijk Nieuwstraatkwartier. Na het sluiten van de school is het pand eigendom van Beter Wonen.
Beter Wonen gaat bewezen zorgconcepten ontwikkelen in de wijk Nieuwstraatkwartier. In de voormalige Acaciaschool wordt een Herbergier gevestigd en achter dit schoolgebouw wordt een Thomashuis gebouwd.

De herbestemming van de Acaciaschool draagt bij aan meer leefbaarheid in de wijk, een duurzame wijk en het streven van Beter Wonen en De Drie Notenboomen, de franchiseorganisatie van de Herbergier en het Thomashuis, om mensen te huisvesten die niet zelfstandig kunnen wonen.

De Acaciaschool wordt komend jaar aangepast voor Herbergier Almelo, een kleinschalige woonvoorziening voor zestien mensen met geheugenproblemen.
Tijdens de Dag van de Bouw kun je kennis maken met Marieke en Remco de Vries, de zorgondernemers van Herbergier Almelo. Uiteraard krijgen bezoekers informatie en een rondleiding door de Herbergier.

Naast de Acaciaschool wordt gebouwd aan Thomashuis Almelo, een kleinschalige woonvoorziening voor negen mensen met een verstandelijke beperking. De zorgondernemers Sonja Vos en Kim van Steenis laten bezoekers graag zien hoe het Thomashuis ingedeeld is en hoe de zorg aan de bewoners wordt besteed.

De Dag van de Bouw is voor jong en oud toegankelijk met voor elke leeftijd een leuk vermaak. Van een verzorgde rondleiding door de verschillende gebouwen tot en met het maken van prachtige tekeningen: de bouw is er voor iedereen!