40 dienstjaren voor Johan ten Brink bij Oude Wolbers

‘Ik werk al voor de derde generatie Oude Wolbers!’

Johan is op 1 november 40 jaar in dienst bij Bouwonderneming Oude Wolbers uit Borne. De afgelopen jaren werkte hij aan diverse renovatie en groot onderhoud projecten. Als kraanmachinist plaatst hij kappen, nieuwe gevels en overstekken. Johan geniet van zijn werk, collega’s en de bewoners waar hij over de vloer komt.

Johan begon als 20-jarige leerling timmerman bij Oude Wolbers. Samen met Theo Perik en Henk Siemeling zijn ze verantwoordelijk voor het lijmen van kalkzandsteen blokken voor woningen aan de Stroom-Eschlaan, De Wanne en De Dorsmolen. ‘Wat hebben we een prachtige tijd gehad bij deze bouw. In de pauze reden we rondjes om De Wanne met een oude tractor die we ‘Sammie’ noemden. En wie het snelst was had de wedstrijd gewonnen.’ zegt Johan resoluut.

Walkie Talkie

Bij de bouw van de liftschacht aan De Dorsmolen helpt Johan mee met het beton storten. Een walkie talkie is het communicatiemiddel tussen Johan en de kraanmachinist die de betonkubel bediend. In deze kubel zit verse beton dat naar de stortplek wordt gehesen om daar gelost te worden. Als op 18 meter hoogte de kubel de liftschacht in gaat, drukt deze loodzware constructie Johan van de vloer. Johan: ‘Ik had geen andere keuze dan mezelf vast te houden aan deze betonsilo en tot overmaat van ramp deed de walkie talkie het ook niet meer, dus communiceren met de machinist was niet mogelijk. En daar hing ik op 18 meter hoogte!’ En zo gebeurt het dat Johan zich een kwartier lang vast klampt aan de koude kubel, totdat er via collega’s op de bouw weer contact is met de machinist die hem veilig aan de grond zet.

VarexHuis

De samenwerking tussen Johan en zijn collega’s is zeer goed. Als Johan wordt gevraagd om met andere collega’s VarexHuis woningen te bouwen op locatie twijfelt hij geen moment. Zijn vakmanschap en precisie mag hij in praktijk brengen door mee te helpen aan het bouwen van vrijstaande woningen voor particulieren. Elke woning is maatwerk, dat ligt Johan wel. Meer dan tien jaar bouwt Johan op diverse locaties door het land de mooiste woningen met veel plezier. ‘In alle windstreken hebben we moderne, jaren ’30, landelijke en eigentijdse Varex woningen gebouwd. Bij oplevering bedankten blije bewoners ons voor het maken van hun prachtige woning. Dat zijn mooie momenten en dan waren we echt wel trots hoor!’ aldus Johan.

Kraanmachinist

Voor een groot onderhoud project wordt Johan gevraagd of hij de kappen op de woningen wil zetten met de kraan. Gezien zijn kraanervaring neemt Johan dit werkt graag op zich. Met nog diverse cursussen mag Johan alle kraanmachinisttaken verrichten die nodig zijn. Complete daken, voorzetgevels en overstekken worden in de werkplaats bij Oude Wolbers geprefabriceerd en vervoerd naar de bouwlocatie. Vanaf dat moment neemt Johan het precisiewerk over. ‘Het gevoel om zo’n grote kraan te bedienen en dat je onderdelen op of aan de woningen plaatst is machtig!’ zegt Johan met een glimlach om zijn mond.

Goed werken

‘Dat ik al voor de derde generatie Oude Wolbers werk zegt eigenlijk al genoeg. Ik heb het naar mijn zin hier. Eigenlijk is al het werk bij Oude Wolbers leuk! Ik ontmoet veel mensen en heb fijne collega’s. Dus op naar 45 dienstjaren!’ besluit Johan.

Johan bedankt voor je inzet en collegialiteit de afgelopen 40 jaar! We wensen je nog veel mooie jaren bij Oude Wolbers!