De voormalige Acaciaschool, in het Nieuwstraatkwartier, in Almelo wordt getransformeerd tot zorgcentrum.
De Acaciaschool is sinds 2004 eigendom van woningstichting Beter Wonen. Het beeldbepalende pand op de prominente plek in de stad, waar Nieuwstraat, Schoolstraat en Nachtegaalstraat en Acaciaplein samenkomen, staat al jaren leeg. De herbestemming van de Acaciaschool komt de leefbaarheid in de wijk ten goede. Gezien de vergrijzing is er de komende jaren in Almelo behoefte aan meer zorg.

Beter Wonen ontwikkelde samen met De Drie Notenboomen twee zorgplannen in en rondom de vroegere Acaciaschool. In de school komen zestien appartementen voor ouderen met geheugenverlies (De Herbergier, rechts op de afbeelding hieronder). Daarnaast worden achter de vroegere school nieuwe rijwoningen gebouwd. Daarin is plek voor negen kamers, die zijn bedoeld voor volwassenen met een verstandelijke beperking (Het Thomashuis, links op de afbeelding hieronder). Onderdeel van deze zorgplannen is dat in ieder gebouw ook een dienstwoning komt voor een inwonend ondernemerspaar.

De sloopwerkzaamheden, die deels in en aan het pand plaatsvinden, worden uitgevoerd door Kamphuis Sloopwerken en Asbestsanering. Begin September starten wij met de bouw van de woon-zorg woningen.