Centraal in Twente met een prachtig landschap als cadeau ligt woonwijk de Bornsche Maten. De wijk zelf is ruim van opzet en kent een enorme variëteit aan woningen. De wijk is opgebouwd uit zeven buurten met elk een eigen woonsfeer. Alle wijken liggen rond het Bornsche Beekpark. In 2006 is gestart met de bouw van de deelgebieden Nieuw Borne en Oost Esch. In 15 jaar tijd is de wijk Bornsche Maten uitgebreid met honderden woningen. Momenteel bouwen we in de zevende buurt aan diverse projecten. Hieronder zijn de projecten uitgelicht.

Wil je op de hoogte gehouden worden van alle mooie projecten op de Bornsche Maten, schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Project Hofstede

bevat 16 twee-onder-een-kap woningen en 6 vrijstaande woningen. De woningen variëren in architectuur, kap en steenkleur. Stolpkappen worden afgewisseld met een dwarskap. De vrijstaande woningen zijn voorzien van een klassiek zadeldak en brede overstekken. De 22 woningen worden binnenkort opgeleverd aan de bewoners. We wensen ze heel veel woongeluk toe!

Project Es’nhorst

omvat vier fraaie appartementencomplexen. De 38 appartementen met veel oog voor luxe, ruimte en comfort. Gelegen aan de entree van de wijk vormen ze een markant viertal en het visitekaartje van de Bornsche Maten. De vier gebouwen markeren elk een hoek van het terrein, en zijn omgeven door grasvelden, met hier en daar een boom. Samen met de Bongerd, de ontwikkelcombinatie voor de Bornsche Maten, zijn we al flink op weg en krijgen de appartementen vorm. De oplevering wordt eind 2023 verwacht.

Project Spinnersbrink

deze 33 woningen hebben een stoere industriële uitstraling. Er is diversiteit aan kapvormen; stolpkappen, dwarskappen en langskappen, wat zorgt voor prettige afwisseling in het straatbeeld. Ook is gekozen voor warme gemêleerde baksteentinten in rood, okergeel en donkerbruin. De mix met donkergrijze, antracietkleurige dakpannen en een industriële raamverdeling maakt het totaalplaatje robuust. Verschillende verbijzonderingen, in het metselwerk aangebrachte variaties en contrasten en rollagen geven de stijl authenticiteit. Hier komt de geschiedenis tot leven!

Project Wevershof & Bleekershof

zijn in ontwikkeling. Qua architectuur doen deze woningen denken aan het project Spinnersbrink. De ca. 40 à 45 woningen krijgen een stoere & industriële uitstraling! Ook de diversiteit aan kapvormen blijft; stolpkappen, dwarskappen en langskappen. Op dit nieuwe uitbreidingsplan bouwen we twee-onder-een-kap woningen, rijwoningen en vrijstaande woningen. Wil je op de hoogte gehouden worden van deze projecten op de Bornsche Maten, schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.