Op 16-jarige leeftijd begon Gerard in de bouw. Na diverse werkgevers komt Gerard op 27 mei 1997 in dienst bij Oude Wolbers. Eerst als voorman/timmerman, dan als uitvoerder en de laatste 10 jaar als servicemedewerker. Precies 25 jaar nadat hij in dienst komt maakt Gerard gebruik van de zwaarwerkregeling en gaat met pensioen.

Servicemedewerker

Als uitvoerder weet Gerard veel ballen hoog te houden. Mooie en grote bouwprojecten begeleidt hij dan ook van A tot Z. Gerard: ‘Ik vond het super leuk werk en samen met collega’s hebben we vele mooie woningen en gebouwen gemaakt. Echter wist ik wel dat ik dit werk niet tot mijn pensioen wilde doen. 10 jaar geleden kon ik kiezen om bij Oude Wolbers als servicemedewerker aan de slag te gaan en die kans heb ik aangegrepen en altijd blij geweest met deze keuze’. Gerard krijgt een ingerichte bus met goed gereedschap, een telefoon en een iPad van de zaak. Voor diverse woningcorporaties en verzekeringsmaatschappijen maakt hij afspraken met bewoners om problemen of schades aan een woning op te lossen. ‘We worden ingezet bij 24-uurs service, storm-, brand- en inbraakschades. Juist omdat de klussen snel opgelost worden, het werk zeer afwisselend is en ik veel vrijheid heb maakt dat ik altijd met veel plezier heb gewerkt bij Oude Wolbers’ zegt Gerard.

Even Apeldoorn bellen…

Gerard maakt in zijn werk ook niet alledaagse situaties mee. Gerard: ‘Ik weet nog dat ik voor een 24-uurs service naar Apeldoorn moest. Daar aangekomen zie ik dat de politie een inval had gedaan en een wietplantage had ontdekt. Het was mijn taak om de woning dicht te maken, zodat de plantage uren later ontruimt kon worden. De politie had namelijk een melding gekregen dat ze met spoed weg moesten. Net als ik de deur dicht wil timmeren komen twee mannen aangelopen. Het is mij duidelijk welke rol ze hebben. Ze lopen mij voorbij en treden de woning binnen. Uiteraard ben ik direct weggereden en heb een paar straten verderop de politie gebeld.’

Het dak op

Gerard vertelt trots over de uitjes die georganiseerd worden door de personeelsvereniging. ‘Jaren geleden hebben we in Biddinghuizen een mooi feest gehad met ringsteken, kleiduif schieten en aansluitend een gezellige bbq. Op de terugweg in de bus ging het dakluik open en dan raad je het al… meerdere collega’s gingen op het dak zitten van de bus. We hebben een prachtige reis terug gehad en veel gelachen. Achteraf was het natuurlijk heel gevaarlijk, maar daar dachten we toen niet aan’.

Nieuwe afdeling

Het 25-jarig jubileum en het pensioen van Gerard wordt groots gevierd bij Hotel Restaurant Jachtlust. Gerard, zijn vrouw Marion, hun kinderen, kleinkinderen, collega’s en oud-collega’s zijn uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Gerard lachend: ‘Ik kijk er naar uit. Straks kom ik op een nieuwe afdeling. De afdeling van de gepensioneerden’. Gerard is een actief man. Hij tennist twee a drie keer per week, doet vrijwilligerswerk bij deze tennisclub, zit al 30 jaar in het bestuur van de buurtvereniging en heeft een grote tuin en moestuin. Gerard zal zich niet vervelen!

Gerard kijkt met trots terug op zijn mooie tijd bij Oude Wolbers. ’Ik heb het goed gehad bij Oude Wolbers. En ik kijk terug op een hele mooie en gezellige tijd. Door onder andere de personeelsvereniging blijf ik gelukkig verbonden met mijn collega’s. Ik kijk uit naar deze nieuwe fase,’ aldus Gerard.

Gerard, namens jouw collega’s en oud-collega’s bedanken we jou voor de fijne en gezellige samenwerking. Een beroep op jou doen, was nooit teveel! Die inzet waarderen wij enorm. We wensen jou, samen met je familie, heel veel plezier met het invullen van je vrije tijd.