Eerlijkheid, ‘gewoon doen’ en elke keer denken dat het beter kan. Het zijn een aantal van de meest essentiële bouwstenen van Bouwonderneming Oude Wolbers uit Borne. Vanuit de basis ontstond, onder aanvoering van de oprichter Gerrad Oude Wolbers, een solide bedrijf dat dit jaar maar liefst 90 jaar bestaat. De onderneming ontwikkelde zich tot een gerenommeerd bedrijf dat vastgoed ontwikkelt, bouwt en onderhoud.

Het is 1932. Als onderhoudstimmerman bij de villa van Otto Stork in Hengelo kan Gerrad amper voorzien in het onderhoud van zijn gezin, bestaande uit zijn vrouw en hun vijf kinderen. Hij zoekt er betaalde klussen bij, maar dat valt niet in goede aarde bij zijn baas. Omdat die hem echter geen garantie kan geven voor een vaste verbintenis, pakt Gerrad zijn biezen. Niet lang daarna viel zijn oog op de aanbesteding voor een dubbel woonhuis in de Bornsche Courant. Gerrad is vastbesloten om aannemer te worden. In de avonduren werkte hij aan zijn allereerste begroting. Zorgvuldig noteerde hij de kosten wat resulteerde in een overzichtelijke en professionele aanbesteding en hij kreeg de opdracht!

De oorlogsjaren waren een moeilijke tijd voor iedereen. De hele familie werkte mee om het hoofd boven water te houden. Na de oorlogsjaren stond Nederland in het teken van wederopbouw. Daarmee groeide ook het aannemersbedrijf aan de Klippenweg in Borne. Mooie klussen, zoals de bouw van het Gemeentehuis in Weerselo en het pand voor de OAD in Holten, zetten de zaak sterk op de kaart. Midden jaren ’50 nemen de broers Johan en Wim het bedrijf van hun vader over. Ze bouwen het familiebedrijf gestaag uit met mooie plannen voor de nabije toekomst.

De zonen van Wim Oude Wolbers, Hans en Wim jr., komen midden jaren 80 in het bedrijf werken. Wanneer zij worden toegelaten tot de directie komt de tak projectontwikkeling in een stroomversnelling, dankzij projecten als de Spanjaards- en Wevershof. In het voormalige ‘Gat van Borne’ verrijst een exclusieve woon- en werkwijk. De bouwonderneming timmert flink aan de weg en groeit uit zijn jasje aan de Klippenweg. In 1992 wordt het nieuwe kantoor aan de Oostermaat betrokken en verhuist de timmerfabriek naar de Hanzestraat op het bedrijventerrein De Molenkamp.

Oude Wolbers bouwt verder met professionele medewerkers en vooruitstrevende innovaties. Gebiedsontwikkeling, zoals de Bornsche Maten, krijgt steeds meer handen en voeten. Het flexibele VarexHuis concept geeft gehoor aan de vraag van particulieren die een vrijstaande woning willen bouwen. Ook wordt Oude Wolbers steeds vaker gevraagd voor onderhoud aan woningen en bedrijven. Daarnaast worden ze een belangrijke partij voor verzekeringsmaatschappijen bij calamiteiten en 24-uurs service. Het bedrijf uit Borne drukt steeds meer zijn stempel op de ‘Twentse kaart’.

In 2005 komt Bart als vertegenwoordiger van de vierde generatie op de stoel van zijn vader Hans. Ondernemen zit de ‘Oude Wolbers’ in het bloed. Ze zijn goed voor de medewerkers en zorgen voor maatschappelijke betrokkenheid in en om Borne. Voor het 75 jarig bestaan zijn Hans en Wim in de derde wereldlanden een zinvolle betekenis geweest in noodzakelijke bouwprojecten. Ze bouwden zowel een meisjes- als ook een jongensweeshuis voor kansarme jongeren die recht hebben op een veilig thuis, goed onderwijs en een goede toekomst. Iets wat in Nederland zo vanzelfsprekend is….

De bouwonderneming is actief in Ontwikkelen, Bouwen en Onderhouden van vastgoed en is uitgegroeid tot een middelgrote onderneming met projecten ver buiten Twente. De focus ligt op innoveren en verduurzamen van vastgoed. Aan het succes van Oude Wolbers ligt al jaren de slogan: ‘Samenwerken aan resultaat’ ten grondslag. Vanuit deze gedachte staan de klant en haar opdracht centraal. Met verschillende WOON-concepten wordt de klant volledig ontzorgt en de bewoners van alle gemakken voorzien. Ook in de komende 90 jaar bouwt Oude Wolbers verder aan een mooie en stevige toekomst!