Fons Groothuis over zijn 30-jarig jubileum

De dynamiek binnen Oude Wolbers is interessant

Op 2 maart viert Fons Groothuis zijn 30-jarig jubileum bij Oude Wolbers in Borne. Fons begon in 1992 bij deze bouwonderneming en volgde, na de MEAO, diverse financiële en administratieve opleidingen. Fons: ‘Mijn werk is door de verschillende werkmaatschappijen zeer divers. Juist dat maakt dat ik al 30 jaar bij Oude Wolbers werk.’ Dan realiseert hij zich: ‘30 jaar…. Wat gaat de tijd toch snel!’

Veel gebeurt in 30 jaar

In 1992 begon Fons zijn carrière aan de Klippenweg in Borne. Daar was het oude kantoor gevestigd bij de werkplaats. De bouw van het nieuwe kantoor, aan de Oostermaat, was bijna klaar. Na 3 weken aan de Klippenweg te hebben gewerkt, verhuisd het kantoorpersoneel naar de Oostermaat. Fons werkte in die eerste jaren samen met Johan, de tweede generatie Oude Wolbers, maar ook met de derde generatie, onder leiding van Hans en Wim. Inmiddels hebben de broers het roer weer doorgegeven aan Bart Oude Wolbers, de vierde generatie. Fons: ‘De expertise projectontwikkeling kreeg onder Hans en Wim écht handen en voeten. Dat was mooi om te zien. Doordat projectontwikkeling een enorme vlucht nam kreeg Oude Wolbers er diverse werkmaatschappijen bij. Voor mijn vakgebied betekende dat ‘werk aan de winkel.’ In 2009 kwam daar de overname van bouwbedrijf Van de Fliert in Barneveld bij. In 2013 is Van de Fliert installatietechniek opgericht. Al deze uitbreidingen zijn super mooie uitdagingen. Je ziet het bedrijf ‘Oude Wolbers’ groeien en dat je daar dan deel van uit maakt, dat maakt mij wel trots!’

Totaal plaatje

De taken van Fons breiden zich, mede door de oprichting van diverse werkmaatschappijen en nevenvestiging, enorm uit. Fons is niet alleen verantwoordelijk voor het gehele financiële gedeelte, maar ook voor de automatisering binnen de verschillende bedrijven. ‘Juist dat totaal plaatje maakt mijn werk leuk. Het opstellen van de jaarrekening tot en met het bijhouden van de betalingen en de loonadministratie in combinatie met applicatie- en technisch beheer. Mijn werk is zeer afwisselend, daar houd ik van.’

Bijzonder

Wanneer je al 30 jaar bij hetzelfde bedrijf werkt, maak je ook veel mee. Leuke, maar ook minder leuke gebeurtenissen. Fons vertelt: ‘Jaren geleden werd vanuit Van de Fliert in Barneveld een oud pand in Den Bosch gesloopt. Tijdens deze sloop stort plotseling het gebouw in. Gelukkig raakte niemand gewond, maar voor het personeel die dit meemaakte was dit wel heel heftig. Zo’n situatie blijft je wel bij.’ Gelukkig vinden er ook veel mooie gebeurtenissen plaats. Een daarvan is het 75-jarig bestaan van Oude Wolbers. Ter ere van dit jubileum in 2007 vierde het bedrijf met het voltallige personeel dit bijzondere feit met een uitje naar Berlijn. Dit werd een hoogtepunt voor velen. ‘Wat een geweldig lang weekend. We hebben Berlijn leren kennen op diverse gebieden, zowel op stedenbouwkundig gebied als op historisch gebied. Het was een gezellig weekend en top georganiseerd, dat vergeet je niet meer!’, vertelt Fons met een lach.

Fons bedankt voor je inzet en collegialiteit de afgelopen 30 jaar! We wensen je nog veel mooie jaren bij Oude Wolbers!