Voor Woningcorporatie Welbions leveren wij 30 stoere, energiezuinige woningen op met ons concept WOONopmaat in Veldwijk Zuid.

De bewoners hebben, op symbolische wijze, de sleutel van hun woning aan de Goudenregenstraat ontvangen. Ze zijn de gelukkige huurders van een gloednieuwe en zeer duurzame woning. De woningen zijn verhuurd in de sociale sector en deels in de vrije sector.

De woningen zijn ontworpen door LKSVDD architecten en energetisch ontwikkeld door Bouwnext. Wij zijn trots op de samenwerking met Welbions en alle partijen die hebben meegewerkt aan dit bijzondere project!

WOONopmaat

De woningen maken deel uit van het WOONopmaat woonconcept van Oude Wolbers. Met WOONopmaat staat de vraag vanuit een opdrachtgever centraal. Vanuit deze vraag ontwikkelen wij de woning. Zowel de schil, als ook de indeling en de installaties zijn variabel. Zo bouwen wij voor elke doelgroep, elk budget en elk bestemmingsplan woningen ‘opmaat’!

Onderscheidend plan

De omgeving, het ontwerp, de schil en de installatie zijn zo op elkaar aangesloten dat het geheel een bijzondere eenheid vormt. Een onderscheidend plan waarin duurzaamheid van de woningen en een prettige woning en woonomgeving voor bewoners een centrale rol spelen.

Oog voor duurzaamheid

De woningen zijn duurzaam gebouwd. Daarmee zijn bewoners voorbereid op de toekomst. De woningen zijn aangesloten op het warmtenet, waardoor een gasaansluiting niet nodig is. De woningen worden verwarmd door een luchtverwarmingssysteem. Op het dak liggen standaard vier zonnepanelen, maar de meeste bewoners hebben gekozen voor vier of acht extra panelen om hun energierekening verder te verlagen.

Groenbeleving

De Goudenregenstraat ligt aan de oevers van de Koekoeksbeek. Deze beek is in 2012 ingrijpend aangepakt en van een eenvoudig stroompje veranderd in een prachtige beek. De tuinen van de woningen hebben een open verbinding met de oevers van de beek.

Stoere woningen

Het ontwerp van de woningen past bij de directe omgeving en tegelijkertijd heeft het een eigen karakter. De zandkleurige gevelstenen sluiten goed aan op de bestaande woningen in de wijk. De houten elementen aan de buitenzijde geven het ontwerp een natuurlijke uitstraling en een stoer karakter.