Centraal in Twente met een prachtig landschap als cadeau ligt woonwijk de Bornsche Maten. De wijk zelf is ruim van opzet en kent een enorme variëteit aan woningen. De wijk is opgebouwd uit zeven buurten met elk een eigen woonsfeer. Alle wijken liggen rond het Bornsche Beekpark. In 2006 is gestart met de bouw van de deelgebieden Nieuw Borne en Oost Esch. In 15 jaar tijd is de wijk Bornsche Maten uitgebreid met honderden woningen. Momenteel bouwen we in de zevende buurt aan diverse projecten. Hieronder zijn de projecten uitgelicht.

Wil je op de hoogte gehouden worden van alle mooie projecten op de Bornsche Maten, schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Project Havezathe

bestaat uit 24 twee-onder-een-kapwoningen en 11 vrijstaande woningen met een sterke identiteit en luxe uitstraling. Behalve tussen vrijstaand en twee-onder-een-kap is er ook nog een verschil in kapvorm. De stolpkap geeft de woning een klassieke jaren ’30 uitstraling. Zadeldak blijft populair, omdat het zich moeiteloos aanpast aan verschillende bouwstijlen. Door de steile kappen krijgt de zolderverdieping extra veel ruimte.

Project De Hoeve

bestaat uit 19 woningen. Twee rijen met 6 woningen en een rij met 7 woningen. Zowel de hoek- als de tussenwoningen zijn ruime eengezinswoningen met een fijne tuin, drie slaapkamers en een zolder. Door de goede isolatie en milieubesparende energieoplossingen als zonnepanelen hebben ze een EPC (energie prestatiecoëfficiënt) van 0,0 wat betekent dat de woning net zo veel energie opwekt als gebruikt.

Project Hofstede

16 twee-onder-een-kap woningen en 6 vrijstaande woningen. De twee-onder-een-kap woningen zijn ruime woningen met een klassieke architectuur en tegelijk een moderne, frisse uitstraling. De stolpkappen worden afgewisseld met hier en daar een dwarskap.
De vrijstaande woningen zijn voorzien van een klassiek zadeldak en brede overstekken. De hoekwoningen verschillen met de warm roodbruine steen met de wit gekeimde verdieping bij de twee-onder-een-kap woningen.

Project Es’nhorst

omvat vier fraaie appartementencomplexen. De 38 appartementen met veel oog voor luxe, ruimte en comfort. Gelegen aan de entree van de wijk vormen ze een markant viertal en het visitekaartje van de Bornsche Maten. De vier gebouwen markeren elk een hoek van het terrein, en zijn omgeven door grasvelden, met hier en daar een boom. Tussen de gebouwen is een ruime parkeergelegenheid met veel aandacht voor groen.

Project Spinnersbrink

is geïnspireerd door de rijke (textiel)historie van Twente, vertaald naar het hier en nu. En ook nu weer een volledig aanbod met riante vrijstaande en twee-onder-een kap woningen en rijwoningen. Vlakbij het pompgebouw, dat bekend staat als het ‘Watermachientje’, worden in de eerstvolgende fase 33 nieuwe woningen ontwikkeld. Bij de ontwikkeling van de woningen is qua uitstraling rekening gehouden met het Watermachientje, dat begin 1900 het water van de kleigaten overbracht naar een waterzuiveringsinstallatie van de textielfabrieken.