Elke dag met plezier naar het werk!

Het is maandag 4 augustus 1986 als Jan, na zijn timmeropleiding, aan de slag gaat bij Oude Wolbers in Borne. Zoals veel collega’s begint Jan in de werkplaats met het maken van kozijnen en deuren. Nu, 35 jaar later, bouwt Jan mooie vrijstaande VarexHuis woningen voor particulieren.

Goede begeleiding

Om het bedrijf en de medewerkers goed te leren kennen begint Jan na zijn school in de werkplaats van Oude Wolbers. Jan: ‘Op school en tijdens stages heb ik veel geleerd, maar bij Oude Wolbers begon voor mij het echte werken. Toen ik voldoende ervaring had opgedaan in de werkplaats mocht ik de bouw op. Jaren later werkte ik mee aan onderhoud en renovatieprojecten. Door de goede begeleiding in de eerste jaren groeit de verantwoordelijkheid. En juist dat laatste zorgt ervoor dat je zelfstandig opdrachten moet gaan doen.’

VarexHuis

Als bij Oude Wolbers het vrijstaande woningen concept ‘VarexHuis’ wordt geïntroduceerd, mag Jan de eerste woningen gaan bouwen. En met succes! Met zijn enorme ervaring in de bouw heeft Jan de afgelopen 25 jaar vele vrijstaande woningen voor particulieren in Nederland gebouwd. Jan: ‘Ik heb veelzijdig werk, ik kom overal en omgaan met opdrachtgevers vind ik prachtig!’ Als uitvoerder leidt hij nu zijn collega Ruud op, die over enkele jaren de taken van Jan mag overnemen.

Jong geleerd

Jan vindt het prettig om binnen enkele maanden een mooie woning te bouwen om vervolgens op een geheel nieuwe plek opnieuw te beginnen met een compleet andere woning. Jan is dan ook trots als hij weer een VarexHuis woning mag opleveren en de bewoners meer dan tevreden zijn. Hoe leuk Jan het werk bij Oude Wolbers ook vindt, één ding gaat hem steeds meer tegen staan, namelijk de afstand en reistijd naar het westen of het zuiden. Jan: ‘Mijn collega Ruud is jong en wil straks graag verderop in het land VarexHuis woningen bouwen. Nu bouwen we de woningen samen en leer ik hem de kneepjes van het vak’.

Grote passie

Door zijn werk dichter bij huis te hebben, houdt Jan meer tijd over voor zijn gezin en zijn grote passie ‘duivenmelker’. De lange afstanden die zijn duiven moeten afleggen, zo’n 800 tot 1200 kilometer, hebben Jan de afgelopen jaren mooie prijzen opgeleverd.

Derde generatie Oude Wolbers

In de afgelopen 35 jaar is er volgens Jan veel veranderd in de bouw en op kantoor bij Oude Wolbers. Vroeger werkten er meer mensen in de werkplaats. Tegenwoordig worden veel producten machinaal gemaakt of uitbesteed. Jan werkt inmiddels voor de derde generatie Oude Wolbers. Jan: ‘Ik werk er bijna 35 jaar en dat komt omdat het een fijn bedrijf is. Het is prettig werken met de directie en collega’s en dat is zo belangrijk!’ Jan lachend: ‘Dat is het geheim van mijn lange dienstverband.’

Jan bedankt voor je inzet en collegialiteit de afgelopen 35 jaar! We wensen je nog vele mooie jaren bij Oude Wolbers.