Werken in een goede sfeer en met leuke collega’s

Toen Jasper zo’n 18 jaar geleden van de MTS, opleiding Bouwkunde, kwam begon hij als nieuwbakken timmerman bij Bouwbedrijf Kuipers in Borne. Na enkele jaren werd Jasper door Huub Munsterhuis gevraagd om te helpen in de werkplaats bij Oude Wolbers. De aanbouw van de werkplaats van Oude Wolbers was net klaar en ze zochten personeel. Jasper: ‘Ik had het goed bij Kuipers, maar dacht ‘Ik kan het altijd proberen en dan kijk ik wel wat ik doe’. Aangezien mijn vader ook bij Oude Wolbers heeft gewerkt, kende ik het bedrijf. Ik had direct een goede klik met collega’s, ik ben gebleven en dat is nu 13,5 jaar geleden!’

13,5 jarig jubileum?

13,5 jaar is toch geen jubileum? Klopt! Een klein systeemfoutje, maar bij Oude Wolbers denken ze in oplossingen en niet in problemen! Dat zit zo. 13,5 jaar geleden is Jasper begonnen als timmerman in de werkplaats. Hij maakte voornamelijk kozijnen en deed daarnaast alle voorkomende werkzaamheden op het gebied van timmeren. Als het werk in het Onderhoud buiten toe neemt, wordt Jasper gevraagd of hij zelfstandig onderhoudsklussen op zich wil nemen. En dat gebeurt. In de Oude Wolbers servicebus rijdt hij van klus naar klus en ontmoet hij verschillende mensen die vooral blij en dankbaar zijn dat het onderhoud aan hun woning geklaard is.

Jasper heeft het prima naar zijn zin bij Oude Wolbers en staat open voor meer uitdagingen. Als voormalig werkplaats chef Clemens met pensioen gaat, wordt Jasper gevraagd als zijn opvolger. Een prachtige uitdaging! Plannen, inkopen en zorgen dat prefab onderdelen getekend en gemaakt worden. Door alles zo goed mogelijk van tevoren klaar te hebben, worden collega’s op de bouw sneller bediend.

Door zijn functiewisseling wijzigt de functiegroep van bouwplaatswerknemer naar UTA-werknemer. En hier gaat de telling mis, want ‘het systeem’ begint dan van voor af aan met tellen van het aantal dienstjaren. Als in 2020 de 12,5 dienstjaren van Jasper stilzwijgend zijn verstreken, merken collega’s zijn onbewust vergeten jubileum op. In het ‘ow-mannen-roddel-circuit’ is Jaspers jubileum inmiddels een behoorlijk onderwerp geworden. Jasper lachend: ‘Och ja, enkele collega’s konden zich niet inhouden en daardoor werd het ‘systeemfout’ ook op kantoor duidelijk.’ En zo geschiedde een 13,5 jarig jubileum. Jasper over het onbewust vergeten jubileum: ‘Dat kan gebeuren, daar lig ik niet wakker van.’

Trots op het werk

Doordat Jasper bij Oude Wolbers in vele facetten van de bouw werkzaam is geweest, heeft hij veel ervaring met zowel de voorbereiding, uitvoering als ook het onderhoud. En juist door die verschillen weet Jasper ook welke werkzaamheden het best bij hem passen en wat hij leuk vindt. Jasper: ‘In het onderhoud kwam ik overal en had ik contact met verschillende mensen, prachtig vond ik dat. Nu voer ik meer de voorbereiding van bouwprojecten uit. Bijvoorbeeld uitwerken van gevels, overstekken, dakconstructies etc in Autocad. Als dan enkele weken later de prefab onderdelen in de werkplaats klaar liggen, dan ben ik trots op het team!’

Goede sfeer

Jasper: ‘Geen dag is hetzelfde en dat is waarom ik hier al zolang werk’. Met name de vrijheid en verantwoordelijkheid maken het werken bij Oude Wolbers erg prettig! Evenals de goede contacten met de collega’s. Jasper: ‘Ik denk dat de goede sfeer voortkomt uit het feit dat Oude Wolbers een familiebedrijf is en geen grote logge organisatie. Daar zou ik niet kunnen wennen. Bij Oude Wolbers hebben we een mooi team, voelt iedereen zich verantwoordelijk voor het werk en samen zorgen we dat bouwprojecten netjes afgerond worden. Elke keer weer. Dat vind ik mooi om te zien!’

Jasper bedankt voor je inzet en collegialiteit de afgelopen 13,5 jaar en we wensen je nog veel mooie jaren bij Oude Wolbers!