Voor Beter Wonen onderhouden wij momenteel zo’n 155 woningen. Maar onderhouden is meer dan dakramen vervangen, gas- en elektra nakijken of de woningen op een andere manier te verbeteren. Het gaat ook om mensen, om de bewoners!

Wij kijken juist om naar deze bewoners. En zij naar ons. Zo is een mooie vriendschap ontstaan met Jan (80). Jan woont al 32 jaar in een van de straten waar wij onderhoud plegen. Hij zet ’s ochtends en ’s middags koffie, houdt de keet schoon en zorgt voor een lekkere hap voor de jongens! Geheel uit eigen beweging. Jan: ‘Wat een goede werklui en wat werken ze hard! Ze zijn ook netjes in omgang met andere bewoners. We hebben een gemengde buurt qua leeftijd en nationaliteit. Er zijn ook alleenstaande vrouwen, van jong tot oud, en dan is het toch fijn dat dit team je direct vertrouwen geeft. Echt, de hele buurt is tevreden!’

Jan is de spil in de wijk. Hij is er voor zijn buurt bij vragen of een praatje. Jan vervult een belangrijke sociale rol in de buurt. En dat verzorgende ziet ons team terug in hoe goed hij is voor de medemens. We overhandigen Jan een bloemetje vanwege de goede zorgen om het team. Jan: ‘Een mooi gebaar, maar ik heb het graag gedaan. Wat jammer dat het onderhoud klaar is. Ik ga ze missen!’