Jubilaris René de Vries over 30 jaar Oude Wolbers

Op 7 augustus is René de Vries 30 jaar in dienst bij Oude Wolbers. In al die jaren is de technologische vooruitgang wel het meest veranderd. Wat niet veranderd is, is de omgang met elkaar, deze is nog altijd erg goed: respectvol, prima sfeer en correct.’

René zit op kantoor en doet onder andere de administratie voor de bouw. Tevens houdt hij zich bezig met zowel de crediteuren-, als de debiteurenadministratie. René: ‘Toen ik begon hadden we op kantoor – de vorige locatie aan de Klippenweg – welgeteld twee computers. Dat waren van die bakbeesten en we moesten ze met alle collega’s delen. Een netwerk, servers, wifi; daar hadden we nog nooit van gehoord. Tegenwoordig hebben de jongens een iPad in de bus om al hun bonnen en uren digitaal door te sturen. Het verschil is echt enorm.’

René: ‘In 1990 zat ik nog op de MTS. Een paar weken voor mijn eindexamen hoorde ik in de pauze dat Oude Wolbers had gebeld of de school nog iemand had voor calculatie en werkvoorbereiding. Dus ik snel naar huis om te solliciteren. Ik mocht op gesprek komen en vlak daarna kon ik aan de slag. Eerst op kantoor en later bij Albert Smit op de bouw. Een jaar lang maakte ik het werk op de bouwplaats mee en controleerde ik of de begroting klopte met de daadwerkelijke kosten. Zo heb ik het vak geleerd. Toen ging er iemand weg op kantoor en vroegen ze mij voor die plek. Dat werk op de administratie is me nooit gaan vervelen!’

‘Fijne collega’s maken het werk leuk en we hebben een mooie club, het maakt niet uit of het in de werkplaats is, de bouw of op kantoor. Er zijn zoveel mensen die al lang bij Oude Wolbers werken, dat we elkaar ook goed leren kennen.’ René is nog lang niet uitgekeken op zijn werk en collega’s. Op naar de veertig dienstjaren!

René bedankt voor je inzet en collegialiteit de afgelopen 30 jaar en we wensen je nog veel mooie jaren bij Oude Wolbers!