Voor De Woonplaats bouwen wij, samen met onze bouwpartners, 7 circulaire woningen. Vandaag bereikten we een nieuwe mijlpaal voor dit bijzondere project: 👉 het hoogste punt van deze moderne en duurzame woningen.

Tijdens de bouw kijken we naar het toepassen van duurzame maatregelen, zoals het hergebruik van materialen en het tegengaan van het verspillen van grondstoffen. Zo verwerken we bestaande elementen in de nieuwe gevel. Alle bouwmaterialen worden geregistreerd in een materialenpaspoort. Inzicht in de herkomst en verwerkingsmogelijkheden van materialen is essentieel voor circulair bouwen. Daardoor kunnen materialen nooit meer als anoniem afval verdwijnen en wordt recycling gestimuleerd.

De woningen en de bijbehorende techniek worden gerealiseerd in samenwerking met Gebr. van der Geest, LKSVDD architecten, PrefabNL, Lucassen bouwconstructies, Ter Steege Bouw Vastgoed, Loohuis Installatietechnieken B.V. Fleringen en Bouwonderneming Oude Wolbers.