Betere bouw:

  • Kortere bouwtijd & minder bouwoverlast
  • Creatievere & preventieve oplossingen
  • Betrouwbare oplevertijd

Samen slimmer bouwen & plannen

Staat u voor de keus om nieuw vastgoed te laten bouwen? En wilt u de zekerheid dat uw bouwplannen slagen, liefst ook voor een scherp tarief? En geen gezeur met garantie? Schakel dan Bouwonderneming Oude Wolbers met de Lean-aanpak in. Deze aanpak zet het oude model van opdrachtnemer en onderaannemers overboord, Waarom? Omdat die klassieke manier van werken zorgt voor denken in kaders en wijzen naar anderen. En dat leidt tot meer fouten en dús tot meer kosten voor u. Lean bereikt juist in alle opzichten betere resultaten. Voor de korte én de lange termijn van uw gebouw en zijn gebruikers.

Zo werkt Lean bij uw nieuwbouw

Kern van Lean is dat alle partijen die meewerken aan de bouw van uw pand samen verspilling tegengaan. In tijd, in materiaal, in geld. Hoe? Doordat we samen verantwoordelijk zijn. Lean werkt daarom het best als alle partijen al voor het ontwerp om tafel gaan. Dat zorgt voor draagvlak en verbondenheid. Samen maken we dan de complete planning; iedereen zorgt ervoor dat zijn werk qua tijd én uitvoering het best aansluit op de partij die ervoor en erna komt. Samen controleren we ook dat iedereen zich hieraan houdt. Het resultaat? In de praktijk blijkt dat knelpunten hierdoor vaak vooraf al in beeld komen. En dat we die samen al oplossen vóór de uitvoering. Dit garandeert een kortere bouwtijd, betere leverbetrouwbaarheid en dus snellere oplevertijd voor u.

Meer van onze succesfactoren

  • Ketensamenwerking: werken als partners
  • BIM: virtueel bouwen voor betere aansluiting en minder kosten
  • Total cost of ownership: gevolgen bouw- én onderhoudskosten in beeld
  • Prefabricage: sneller, beter en betaalbaarder bouwen
  • Sociaal plan van aanpak: minder overlast, meer transparantie

Uw eigen Lean-team

Lean past dus goed bij externe samenwerking met bouwpartijen. Ook intern werkt dit prima. Daarom krijgt uw bouwproject altijd één vast team met persoonlijk betrokken vakmensen uit ons familiebedrijf. Dit team is verantwoordelijk: vanaf de eerste bouwdag tot de oplevering en de nazorg. Wat u hiervan merkt? Eigenlijk vooral dat alles soepel en geruisloos verloopt. Want we voorkomen overdracht naar nieuwe werkploegen – er is immers slechts één werkploeg. En alle medewerkers halen het beste uit zichzelf en elkaar om uw gebouw goed en op tijd op te leveren. De combinatie van deze aanpak en Lean haalt dus het beste uit uw nieuwbouw.

Virtueel bouwen met BIM

Succesvolle bouw met Lean begint bij ons met… virtuele bouw. Want hoe sluiten we alle partijen in de keten het best op elkaar aan? Dat brengen we in beeld met BIM, een 3D-bouwmodel. Dit voorkomt knelpunten in uw nieuwbouw. Ook helpt het in combinatie met Lean mee aan een snellere bouwtijd en minder kans op fouten. BIM is dus slim. Voor u en ons.

Enthousiast over Lean voor uw nieuwbouw?

Bespreek vrijblijvend met ons wat Lean voor uw nieuwbouw betekent. Maak hiervoor een afspraak.