Winkel- en showroomconcept Weidehoek Hengelo.

Weidehoek

  • Uniek duurzaam winkel-/ showroomconcept
  • Strategische zichtlocatie
  • Energieneutraal

Winkel- en showroomconcept Weidehoek

Oude Wolbers / Droste Projectontwikkeling V.O.F. ontwikkelt op de Weidehoek te Hengelo een uniek duurzaam winkel- /showroomconcept met de nadruk op bewust Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen! Met dit project willen wij een belangrijke bijdrage leveren aan een lagere CO2 uitstoot en een optimaal duurzame en comfortabele leef- en werkomgeving.

De Weidehoek is de ideale locatie voor ondernemers die op zoek zijn naar een ‘unieke’ winkel of showroom met uitstraling. De ligging ten opzichte van het centrum van Hengelo, aan de invalswegen en de korte afstand van de A1 maken van de Weidehoek een strategische zichtlocatie. Door de fraaie architectuur van het pand is de Weidehoek een visitekaartje voor uw bedrijf, de meer dan 30.000 voertuigen die de locatie elke dag passeren zorgen voor een geweldige herkenbaarheid van uw onderneming. Het gebouw heeft de beschikking over 130 eigen parkeerplaatsen.

Het project gaat veel verder dan de ambitie van het Lente-akkoord om in 2020 energieneutraal te bouwen voor wat betreft het gebouw gebonden energieverbruik. Dit doen wij door de ontwikkeling van een efficiënt, innovatief en een energiezuinig gebouwconcept. Maar ook via partnerships die zich inzetten voor echte verduurzaming.

Een duurzaam en energieneutraal project realiseren en het op een verantwoorde manier samenbrengen van de zorg voor milieu, een lange levensduur, huurdertevredenheid en waardeontwikkeling is ons doel. De EPC van dit gebouw ligt ruim 55% lager dan de wettelijke eis voor winkelruimtes.

Op de Weidehoek willen wij de ondernemers een all-in huisvestingsconcept bieden. Dat wil zeggen één bedrag voor de huur, het verbruik van energie en de servicekosten, tegen een zeer scherp tarief!

Samen met onze toekomstige huurders willen wij een belangrijke bijdrage gaan leveren aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het is de bedoeling om een wederzijdse prikkel tot verduurzaming tot stand te brengen en vast te leggen in een prestatiecontract inzake duurzaam gebruik en duurzame exploitatie.

Duurzaamheid

Het gebouw is zo ontwikkelt dat het dak van het gebouw, met een grootte van plusminus 3000 m², volledig ingericht kan worden met ca. 760 PV zonnecollectoren goed voor ongeveer 180.000 kWh. Hiermee wordt dit gebouw energieneutraal en heeft dit winkel- / showroomconcept op dit moment één van de grootste zonnepanelen installaties van Nederland!  Hier hoort uiteraard ook één van de meest energiezuinige klimaatsystemen bij. De warmtepompsystemen zorgen naast de energiebesparing voor een uiterst comfortabel werk- en/ of leefklimaat. Comfort op alle facetten zoals individueel regelbare temperatuur en beleving. De wijze van verwarmen en koelen kan in elke ruimte afzonderlijk met de gebruiker worden bepaald waarmee het zelfs mogelijk is om warmte en koeling uit te wisselen tussen verschillende ruimten en installatieonderdelen. Dit intelligente systeem maakt het mogelijk om in een pand te ‘spelen met energie’. Bovendien beschikt het gebouw naast een innovatieve technische installaties over een duurzame buitenschil, hoogwaardige isolatie en veel aandacht voor optimale kierdichtheid.