Verbouw de Keizerskroon.

Verbouw de Keizerskroon

  • Opdrachtgever: Leurink
  • Locatie: Borne
  • Duur: 3 maanden

Verbouw de Keizerskroon Borne

Oude Wolbers werd voor de verbouwing van het winkelpand ‘de Keizerskroon’ op het Dorsetplein te Borne, samen met drie andere aannemers, uitgenodigd voor een aanbesteding. De Keizerskroon is beter bekend als het pand van Leurink Mode en Sportpaviljoen Borne. De eigenaren van Leurink Mode wilden het vloeroppervlak van de winkel uitbreiden en kozen Oude Wolbers om dit voor hen te realiseren.

Door de uitbreiding van de winkel heeft Leurink Mode naast de damesmode afdeling tevens een herenmode afdeling. Regelmatig voerden opdrachtgevers Maaike en Marc Leurink overleg met de architecten en Oude Wolbers over de uitvoering. Zo heeft het pand de uitstraling gekregen die zij voor ogen hadden.

De aanbouw is een ‘doos’ met fabrieksachtige uitstraling geworden, waarbij de staalconstructie en stalen dakplaten binnen in het zicht blijven. Aan de buitenkant bestaat de gevel uit zwart gebeitste eiken planken. Architect Christian Wieffers en interieurarchitect Vormgevers Cie hebben ervoor gekozen om de nieuwe herenafdeling duidelijk te laten afsteken ten opzichte van de bestaande damesafdeling, door te kiezen voor vierkante vormen met een open structuur. Bij binnenkomst zie je een grote open ruimte van zes meter hoog en kijk je tegen de constructie onderdelen van het gebouw.

Opdrachtgever

Leurink

Locatie

Borne

Bouwtijd / maand