Planmatig onderhoud Delden.

Planmatig onderhoud Delden

  • Opdrachtgever: Stichting Wonen Delden
  • Locatie: Delden
  • Duur: 12 weken

Planmatig onderhoud 30 woningen Delden

Voor de Stichting Wonen Delden heeft Bouwonderneming Oude Wolbers planmatig onderhoud uitgevoerd aan 30 woningen in Delden. De verschillende werkzaamheden bestonden uit het uitvoeren van onderhoud aan 6 keukens, 22 badkamers, 23 toiletten, 14 dakkappellen en asbestsanering van 12 bergingen. De 14 dakkappellen, die vervangen moesten worden, zijn in eigen timmerfabriek geprefabriceerd.
De werkzaamheden zijn in 12 weken uitgevoerd en vonden plaats in bewoonde staat.

Gevel in een dag

De wijk is verdeeld in drie verschillende zones. De gevelontwerpen hebben een vergelijkbare opzet, waardoor er een samenhang in de wijk is ontstaan. Door een afwijkende detaillering per zone, is toch een onderlinge diversiteit aangebracht en krijgt iedere zone een eigen karakter. Ook krijgt ieder woning block of iedere straat een verschillend kleuraccent, waarbij de bewoners zelf konden kiezen uit drie kleuren.

Energie besparing

Een belangrijk kenmerk van deze renovatie is de energiezuinigheid. De 99 woningen hebben allen een energielabel D, E of F. Door de renovatie werd het energie label voor alle woningen A++ gebracht. Dit zorgt niet alleen voor een flinke kostenbesparing voor de bewoners, maar het zorgt ook voor veel meer wooncomfort, met name in warme zomers en koude winters.

Opdrachtgever

Stichting Wonen Delden

Locatie

Delden

Bouwtijd/weken