Nieuwbouw appartementencomplex Kop van Salland.

Nieuwbouw Appartementencomplex

  • Opdrachtgever: Salland Wonen
  • Locatie: Raalte
  • Duur: 12 maand

Nieuwbouw appartementencomplex Kop van Salland

In opdracht van woningcorporatie Salland Wonen uit Raalte zijn in de Kop van Salland 50 appartementen gebouwd. Eén vleugel van het gebouw wordt verhuurd aan de zorginstellingen RIBW en Dimence die hier bewoners met een verstandelijke/psychische beperking onder begeleiding zelfstandig laat wonen. En de andere vleugel bestaat uit huurappartementen. In totaal zijn er 25 zorgappartementen en 25 gewone appartementen gebouwd.

De bouwlocatie is ontwikkeld door de Timmerhuis Groep en Oude Wolbers.

Na 43 rijwoningen en 18 twee-onder-een-kap woningen in eigen beheer te hebben gebouwd, is daarna gestart met het appartementencomplex in opdracht van Salland Wonen. Daarnaast zijn er ook in opdracht van Salland Wonen nog zeven seniorenwoningen en vijf rijwoningen gebouwd op dit plan. De draagstructuur van het appartementencomplex bestaat uit prefab beton holle wanden, kolommen en breedplaatvloeren en de niet dragende wanden zijn van lichtbeton, waardoor een hoog bouwtempo bereikt kon worden; elke drie weken een bouwlaag erbij.

Het project is in alle opzichten bijzonder. Architect Van Den Berg uit IJsselmuiden heeft letterlijk en figuurlijk een architectonisch hoogstaand gebouw ontworpen; namelijk het hoogste woongebouw van Raalte. Daarnaast is tijdens de voorbereiding een intensief ketensamenwerkingstraject gevolgd. In integrale ketenoverleggen, detailbesprekingen en kwaliteittoolboxen is extra aandacht besteed aan verschillende aandachtspunten.

Luchtdicht bouwen

Eén van deze aandachtsgebieden was het luchtdicht bouwen. In de voorbereiding is hier met de detaillering al extra aandacht aan besteed en tijdens de uitvoering zijn kwaliteitstoolboxen luchtdichtbouwen en isoleren gehouden.

Al deze inspanning is niet voor niets geweest! De blowertest heeft uitgewezen dat de huidige (QV10) norm meer dan ruim is gehaald. De score van 0,235 (dm3/s.m2) lag ruim onder de gestelde eis van 0,625. Hiermee voldoet het gebouw al aan de gestelde eis voor luchtdicht bouwen in 2020!

Opdrachtgever

Salland Wonen

Locatie

Raalte

Bouwtijd/maanden

Klant tevredenheid