Oplevering 28 appartementen Lochem

Met een bewonerstevredenheid van 8.6 rondt Oude Wolbers het groot onderhoud in Lochem af!

In slechts 8 weken tijd is er in Lochem aan 28 appartementen groot onderhoud uitgevoerd. In de appartementen zijn badkamers, toiletten en keukens vernieuwd. Ook is er een mechanisch ventilatiesysteem aangebracht. Ook aan de buitenkant van het complex is veel gebeurd. Alle beglazing is vervangen, de kozijnen en betonnen onderdelen zijn geschilderd en het complete dak is vernieuwd. Het gebouw heeft hiermee een heel nieuwe eigentijdse uitstraling gekregen.

Het gebouw is vriendelijker gemaakt voor senioren. Zo zijn de galerijen en balkons opgehoogd, zodat mensen geen hoge drempels meer hebben bij toegang tot het appartement. Verder heeft het gebouw een nieuwe liftinstallatie gekregen. Omdat niet alle bewoners gebruik kunnen maken van het trappenhuis is een tijdelijke bewonerslift geïnstalleerd.

Oude Wolbers was door haar bijzondere werkwijze geselecteerd. Het complex huisvest senioren en een goed sociaal plan van aanpak toegesneden op de senioren was hierdoor erg belangrijk.

De bewoners hebben allemaal een dagkalender ontvangen. Hierop konden zij van dag tot dag zien welke werkzaamheden er in de woningen uitgevoerd zouden worden. De intensieve begeleiding en informatieverstrekking en goede uitvoering hebben geleid tot een hoge bewonerstevredenheid. De bewoners hebben Oude Wolbers en het bouwteam beoordeeld met een 8.6!